"Trajectcontrole inzetten tegen criminaliteit"

De trajectcontrole op de E17 in Gentbrugge moet ook gebruikt kunnen worden in de strijd tegen de criminaliteit, dat zegt Marino Keulen (Open VLD).

De trajectcontrole, een systeem dat vorige maand van start ging, berekent de gemiddelde snelheid van wagens tussen twee punten en stelt zo snelheidsovertredingen vast. Maar het systeem kan meer volgens Vlaams Parlementslid Marino Keulen.

De politie zou het bijvoorbeeld kunnen gebruiken om criminaliteit aan te pakken. "Je zou daarmee nummerplaten van gestolen voertuigen kunnen herkennen en valse nummerplaten eruithalen. Je kan er onverzekerde voertuigen mee spotten", aldus het parlementslid.

Het is volgens Keulen vooral een kwestie van computersystemen en databanken aan elkaar te koppelen, zonder dat daar extra personeel voor nodig is.