Boom één stelt (hit)lijst voor

Eerder was al bekend dat burgemeester Patrick Marnef de lijst van Boom één zou trekken. Gisteren werden ook de andere kandidaten bekendgemaakt. De lijst waarmee Boom één naar de kiezer trekt, is er een van vernieuwing en verjonging.

“We bieden een erg diverse lijst van kandidaten aan, die elk hun eigen troeven hebben en ook hun eigen verzuchtingen, maar wel verbonden zijn door de ultieme wens voor een warmer en positiever Boom", zegt lijsttrekker Patrick Marnef.

Marnef wordt op de lijst gevolgd door schepen Anita Ceulemans, OCMW-voorzitter Nourdine El Kaouakibi en schepen Peter De Ridder. Lijstduwer is Rik Röttger, die eerder al voorgesteld werd als lijsttrekker van de SP.A-provincielijst in het district Boom-Kontich.

Naast de kandidatenlijst stelde Boom één ook een lijst voor met 100 mogelijke hits in een cd-boekje. "Die komen voor uit de lijst van 100 ideeën die eerder door de zogenoemde groep B100 voorkwamen, een bevraging bij leden en geïnteresseerden", legt Patrick Manlef uit.

"Het zijn ideeën waar muziek kan inzitten en die we als hits hebben voorgesteld", gaat Manlef voort. "Zo hebben we bijvoorbeeld "Bicycle" van Queen wanneer we over een vernieuwd fietspad spreken en "Jong" van De Kreuners in verband met het jeugdhuis." "Brigde over troubled water" van "Simon and Garfunkel is dan weer het nummer dat gelinkt wordt aan de overkapping van de A12.

Meest gelezen