De krokodil Lolong is de grootste

De zoutwaterkrokodil Lolong is door het Guinness Book of World Records uitgeroepen tot de grootste krokodil in gevangenschap. Lolong is 6,17 meter lang en weegt iets meer dan een ton. Hij neemt de toorts over van een krokodil in Australië van 5 meter die net geen ton weegt.
In november werd de krokodil Lolong gevangen.

Lolong werd in september vorig jaar gevangen in de buurt van het  stadje Bunawan, op het Filipijnse eiland Mindanao en is sindsdien de topattractie van een nieuw ecotoerismepark.

Niet minder dan 100 mensen, geleid door de burgemeester van Bunawan Edwin Elorde, trokken Lolong uit een kreek nadat hij in een val met stalen kabels gevangen was. De vallen waren uitgezet nadat de krokodil een kind had gedood en er een visser in het gebied verdwenen was. De krokodil had ook al waterbuffels aangevallen.

In Bunawan is het nieuws van het record uitbundig begroet omdat de krokodil al duizenden toeristen naar het slaperige stadje van zo'n 37.000 mensen gelokt heeft.

Anderzijds heerst er ook nog angst bij de inwoners omdat ze vrezen dat er nog grote krokodillen in het gebied voorkomen. Burgemeester Elorde zei dat hij bij de gevangenneming van Lolong een nog grotere krokodil heeft zien wegvluchten. Hij gaat een nieuw team van krokodillenjagers samenstellen en heeft alvast toestemming gevraagd om op de grotere krokodil te gaan jagen.

lees ook