Groen alleen naar de kiezer in Waarschoot

Groen Waarschoot gaat op 14 oktober op eigen kracht naar de verkiezingen. Vorige maand kwam het in de Oost-Vlaamse gemeente immers tot een onverwachte breuk tussen Groen en de SP.A. Lijstrekker van Groen wordt Francisca Vandekerckhove.

"Na de breuk met de SP.A hebben we ons moeten herorganiseren", zegt Francisca Vandekerckhove. "We hebben op twee weken tijd de trein opnieuw op de sporen gekregen en we kunnen nu volop naar de gemeenteraadsverkiezingen toewerken.

Groen werkte intussen ook haar programma af. "We hebben een toekomstgericht project waarmee we meer schwung in de Waarschootse politiek kunnen krijgen", klinkt het. De groenen willen zich in Waarschoot onder meer inzetten voor de verkeersveiligheid en een oplossing bieden voor het wateroverlastprobleem in sommige buurten. De partij pleit ook voor meer inspraak van de inwoners.

Lijsttrekker van Groen Waarschoot is Francisca Vandekerkchove. De tweede plaats op de lijst is voor Guy Bral. "Daarmee hebben we een sterk duo waarmee we in eerste instantie de klassieke Waterschootse partijen in de richting van andere oplossingen willen bewegen", klinkt het bij Groen.

lees ook