Hermes Sanctorum duwt provincielijst Groen

Groen wil naar eigen zeggen sterk aanwezig blijven in de provincieraad van Vlaams-Brabant en trekt daarom met evenwichtig uitgebouwde lijsten naar de verkiezingen. Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum duwt de lijst in het district Halle.

In het district Vilvoorde trekt Erik Torbeyns uit Kampenhout de lijst. Na 12 jaar in de Kampenhoutse gemeenteraad wil Torbeyns in de provincieraad constructief meewerken aan een groen beleid. Op de tweede plaats staat Sarah Sneyers, die al provincieraadslid was van 2000 tot 2006. De derde plaats is voor Joos Vereertbrugghen, schepen van financiën, cultuur, toerisme en volksgezondheid in Meise. Lijstduwer is programmamaker Peter Lombaert.

In het dictrict Halle staat Luc Debraekeleer uit Sint-Pieters-Leeuw op de eerste plaats. Hij is al 12 jaar provincieraadslid en is sinds 2003 fractieleider. De tweede plaats is voor Fatima Boudjaoui, schepen voor milieu mobiliteit, cultuur en sociale zaken in Drogenbos. Op plaats drie staat jurist Erwin Malfroy en Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum duwt de lijst.

lees ook