Jay-Z en Kanye West samen gelauwerd in de VS

De Amerikaanse hiphopartiesten Jay-Z en Kanye West zijn twee keer in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de BET Awards, de muziekprijzen van de Amerikaanse televisiezender Black Entertainment Television.

Het gelegenheidsduo bracht vorig jaar samen de cd "Watch the throne" uit. Jay-Z en Kanye West kregen op de BET Awards de prijzen voor beste groep en voor beste video voor de song "Otis". Enkele weken geleden stond het duo nog op het podium van het Sportpaleis in Antwerpen.

Beyoncé Knowles en Chris Brown kregen ook twee prijzen tijdens het gala van Black Entertainment Television. De moeder van Whitney Houston zong "Bridge over troubled water" als pakkend eerbetoon aan de in februari overleden zangeres.

Tijdens het gala waren er ook potredens van onder anderen Usher, Nicki Minaj, D'Angelo, Mariah Carey, Monica en Brandy. Chante Moore zong een medley ter nagedachtenis van Donna Summer. De discoster overleed in mei.