Karel De Gucht op twee op Open VLD-lijst Berlare

Open VLD-kopstuk Karel De Gucht zal bij de komende verkiezingen op de tweede plaats staan in Berlare. De Gucht staat op de lijst achter Katja Gabriëls, die hem al sinds 2009 vervangt als waarnemend burgemeester.

Open VLD heeft momenteel de volstrekte meerderheid in Berlare. Europees Commissaris en titelvoerend burgemeester Karel De Gucht vindt dat zijn partij het de voorbije jaren uitstekend heeft gedaan en staat het lijsttrekkerschap af aan waarnemend burgemeester Katja Gabriëls. De Gucht zal de lijst wel nog steunen vanop de tweede plaats.

"Als Open VLD weer in de bestuursmeerderheid mag zitten, zal Karel De Gucht zeker geen nieuw uitvoerend mandaat meer opnemen zoals schepen of burgemeester", kondigt Gabriëls aan.

Dat wil echter niet zeggen dat De Gucht een stap terugzet, klinkt het. "Hij wil zeker en vast betrokken blijven bij het gemeentebestuur", aldus Gabriëls.

lees ook