Overleg over personeelstekort luchthavenpolitie

De luchthavenpolitie van Zaventem heeft vanmorgen tussen 8 en 9 uur actiegevoerd tegen het chronische personeelstekort. De actie had vooral gevolgen voor de reizigers naar landen buiten de Schengenzone, maar de hinder bleef beperkt.
(Archieffoto)

Het politiepersoneel op de luchthaven klaagt al geruime tijd over het tekort aan personeel. Volgens de vakbonden zijn er zeker 80 agenten te weinig. Daardoor is een werkschema met 12 vroege diensten op rij niet uitzonderlijk.

Vrijdag sprong het overleg tussen de vakbonden en de overheid af. Daardoor waren er vanaf vandaag acties mogelijk. De politievakbond NSPV heeft zijn achterban opgeroepen om zich te beperken tot prikacties om de overlast voor de reizigers te beperken.

Een delegatie van een 30-tal actievoerders hield tussen 8 en 9 al een actie in de vertrekhal. Daardoor waren er tijdelijk maar 2 controleposten open. Dat resulteerde in langere wachtrijen, maar de hinder bleef beperkt, zeggen zowel de vakbonden als Brussels Airport.

De vakbonden van de luchthavenpolitie hebben vanmiddag met de directie overleg gepleegd, maar volgens Gert Cockx, voorzitter van de NSPV, heeft dat weinig of niets opgeleverd. De vakbonden gaan zich nu beraden over verdere acties.