Republikeinse politica "imiteert" Sally’s neporgasme

Een gevoel van opperste vreugde. Op een andere manier kon de reactie van het Republikeinse Congreslid Jean Schmidt niet beschreven worden toen ze hoorde dat het Hooggerechtshof de wet op de verplichte ziekteverzekering naar de prullenbak verwezen had. Alleen was de informatie die ze kreeg, wellicht via CNN of Fox News, totaal verkeerd. Toch werd haar reactie al snel wereldwijd gesmaakt, vooral omdat ze velen deed terugdenken aan het neporgasme van Meg Ryan in "When Harry met Sally...". Een mash-up van beide "genietende" vrouwen kon dan ook niet uitblijven.

Aanvankelijk, in hun drang om de beslissing van het Hooggerechtshof zo snel mogelijk in de ether te krijgen, meldden CNN en Fox News dat het individuele mandaat dat elke volwassen Amerikaan verplicht om een gezondheidsverzekering te nemen op straffe van boete, verworpen was.

Schmidt, die buiten met de gsm in de hand stond te wachten, schreeuwde haar geluk uit, een opeenvolging van "Yes!"-kreten en "Oh my God!". Waardoor ook omstanders besloten dat Obama verloren had. Maar dat bleek dus foutieve informatie.

De 60-jarige Schmidt werd al snel het mikpunt van spot en haar reactie werd omschreven als "I’ll have what she’s having", "Hilarisch", "Schmidt ervaart een hoogtepunt", "Schmidt toont hoe je moet overreageren" en "Zo hebben conservatieven dus seks". Waarbij vooral verwezen werd naar de bekende restaurantscène van Meg Ryan en Billy Crystal uit de bioscoopfilm "When Harry met Sally…" uit 1989. De film sleepte een Oscarnominatie in de wacht.

De mash-up van de neporgasmes van "Mean" Jean en Sally leverde alvast volgend hilarisch filmpje op:

lees ook