SP.A-Groen wil verandering "met verstand" in Rumst

In Rumst heeft het kartel SP.A-Groen als eerste zijn volledige kandidatenlijst voorgesteld. Zoals bekend trekt eerste schepen Francy Van der Wildt (SP.A) de lijst. De SP.A levert 16 kandidaten, Groen 7.

In september vorig jaar kondigden de SP.A en Groen aan dat ze in kartel naar de kiezer trekken in Rumst. De strategische plaatsen werden meteen vastgelegd: Van der Wildt (SP.A) op 1 en Louis Schoofs (Groen) op 2. Ook de lijstduwers hielden elkaar in evenwicht: Mikke Maerschalck (Groen) op de 22e plaats en schepen Chris Ceuppens  (SP.A) op de 23e en laatste plaats.

Daarna vulde het lijstvormingscomité de overige plaatsen in. Daarbij werd onder meer rekening gehouden met de verschillende afspraken en evenwichten tussen de partijen, de deelgemeenten, de wijken, jongeren en senioren.

De SP.A levert 16 kandidaten en Groen 7 (plaats 2, 5, 11, 12, 15, 16 en 22). Alle uittredende gemeente- en OCMW-mandatarissen zijn daarbij opnieuw kandidaat.

Belangrijkste speerpunten in het programma van het kartel zijn betaalbaar wonen, mobiliteit zonder hinder en werken en welzijn in een gemeente waar iedereen meetelt.

lees ook