Studenten rijden meer dan 2.600 km met 1 l benzine

Studenten van de Hogeschool in Gent hebben een auto ontwikkeld waarmee ze 2.655 kilometer kunnen rijden met het equivalent van 1 liter EuroSuper-benzine. Daarmee breken ze het Belgische record dat ze zelf hebben gevestigd in 2005, toen ze 2.337 kilometer reden met 1 liter brandstof.

Het record werd gebroken op de Eco Marathon in de Waalse gemeente Rebecq. Deelnemers aan die marathon moeten met een liter brandstof een zo groot mogelijk traject afleggen.

De Energy5 werd ontwikkeld op de Hogeschool Gent door masterstudenten industrieel ingenieur elektromechanica. De vorm is volledig aerodynamisch en heel wat technische snufjes moeten de auto zo energiezuinig mogelijk maken.  Daardoor zal de lancering van de Energy5 als gewone auto nog even op zich laten wachten.