CD&V jogt voor Finse pistes

Op donderdag 5 juli gaan minister-president Kris Peeters en minister voor Openbare Werken Hilde Crevits joggen in het Warandepark. Ook Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V) loopt mee. Via deze actie hoopt men de aanleg van Finse pistes in Brussel over het voetlicht te brengen. Ook op “De vragende partij” verschenen meerdere voorstellen met betrekking tot deze speciale looppistes.

Volgens Bianca Debaets zijn er in Brussel steeds meer joggers omdat het een goedkope en toegankelijke sport is die iedereen kan aanleren. “Alleen zijn onze parken er vaak niet voor uitgerust, is de verlichting niet optimaal en mag je enkel op verharde, weinig comfortabele paden lopen”, aldus het Brusselse parlementslid.

Lopen op een zachte ondergrond

Voor Debaets bestaat de oplossing voor joggers in de hoofdstad uit de aanleg van meer Finse pistes. Een Finse piste is een verlicht loop- en jogpad, waarbij de ondergrond bestaat uit een verende laag. Dit verhoogt het loopcomfort en voorkomt blessures.

Ook minister-president Kris Peeters en minister voor Openbare Werken Hilde Crevits zijn verdedigers van meer Finse pistes in Brussel. Samen met Debaets zetten zij op 5 juli hun beste beentje voor in het Warandepark.

Ook buiten de hoofdstad wil men Finse pistes

Niet enkel in Brussel is de vraag naar speciale looppistes groot. Op “De vragende partij” werd in maar liefst 9 gemeenten het voorstel voor een speciaal loopparcours gelanceerd. Zo hoopt men in Aalter, Affligem, Gent, Herselt, Leuven, Oostende, Sint-Pieters-Leeuw, Tervuren en Zottegem via het online platform een Finse piste te kunnen bekomen.

In Wachtebeke, Hemiksem, Gent en Nazareth vraagt men anderzijds om de bestaande Finse piste opnieuw aan te leggen of deze te voorzien van verlichting. Ook vraagt men dat er borden worden geplaatst, opdat fietsers en honden de piste niet zouden betreden.

lees ook