Cipiers Sint-Gillis opnieuw aan de slag

De cipiers van de gevangenis van Sint-Gillis hebben vanmorgen zoals gepland het werk hervat. Gisteren legden ze voor 24 uur het werk neer uit protest tegen de overbevolking in de instelling. Maar de onrust is nog niet gaan liggen. De cipiers dreigen met nieuwe stakingen als er geen nieuw overleg komt.

De vakbonden dreigen met nieuwe 24 urenstakingen op maandag 9 en vrijdag 13 juli als er tegen dan niet gesproken wordt over de overbevolking in de instelling.

"Eind vorig jaar hadden we een akkoord bereikt over een maximumaantal van 740 gedetineerden in de gevangenis van Sint-Gillis. Dat zou gelden vanaf de ingebruikneming van de nieuwe vleugel", aldus de vakbondsman. Die vleugel is amper een maand geleden geopend en het akkoord is al verbroken", zegt vakbondsman Kurt Sissau. Volgens Sissau zaten er de afgelopen weken tot 790 gevangenen in Sint-Gillis.

Voorlopig zijn er nog geen afspraken gemaakt met de directie over een eventueel overleg.