Designer van Ferrari Testarossa overleden

De Italiaanse autodesigner Sergio Pininfarina is op 85-jarge leeftijd overleden. In 1966 nam hij de leiding over het designbedrijf Pininfarina over, nadat zijn vader Battista Pininfarina was overleden.

Sergio Pininfarina stond bijna 40 jaar aan het hoofd van Pininfarina. Tijdens zijn carrière werkte hij mee aan de ontwikkeling van onder meer de Ferrari Testarossa (foto) en de Alfa Romeo 164.

In 2002 droeg hij de dagelijkse leiding van het bedrijf over aan zijn zoon Andrea, die in 2008 om het leven kwam in een verkeersongeval met zijn scooter. Vorig jaar werd de productieafdeling van Pininfarina stopgezet. Het bedrijf is wel nog actief als design- en ontwikkelingsbureau. Pininfarina focust dezer dagen vooral op de ontwikkeling van elektrische auto's.

Sergio Pininfarina was ook politiek actief en leidde van '88 tot '92 de Italiaanse werkgeversorganisatie Confindustria. In 2005 werd hij benoemd tot senator voor het leven.