Geen terugbetaling? Dan ook geen winkel meer!

Klant is koning, maar van die spreuk wilde het personeel van een gsm-winkel in Manchester kennelijk niet weten toen een 42-jarige man klachten had over het contract met zijn telefoonoperator. De terugbetaling die hij vroeg, kwam er niet. Waarop hij geen spaander heel liet van de inboedel.

Tientallen mensen hadden zich rond de winkel verzameld om een blik op te vangen van de 42-jarige winkelvernieler Jason Codner. Hun nieuwsgierigheid was geen reden om met zijn activiteiten te stoppen, want nadat hij eerst alle uitgestalde gsm-toestellen tegen de grond had getrokken, spoot hij een brandblusser neer op de grond en op de muren van de winkel.

De medewerkers van de winkel staan erbij en kijken ernaar, wellicht bevreesd dat de man zijn agressie op hen zou botvieren. Na enkele minuten neemt een van hen dan toch de beslissing om in te grijpen: hij haalt zijn gsm tevoorschijn waarmee hij de hulpdiensten belt.

Uiteindelijk komt er aan de raid een einde wanneer de politie de winkel binnenstapt. Tegen de agenten oogt de man rustig, er kan zelfs een lachje af als zijn handen worden geboeid. Wanneer hij de winkel buitenstapt, vraagt de politie aan de tientallen omstanders uit de buurt van de winkel te blijven. De beelden van het incident werden op YouTube gezet, alwaar ze al massaal werden bekeken.

Codner moet zich voor de rechtbank verantwoorden voor het verstoren van de openbare orde en het beschadigen van de winkel. T-Mobile heeft intussen gereageerd op het voorval: "Toen de man in de winkel was, waren er zeven mensen aan het werk, maar niemand raakte gewond." Op 30 juli kent de misnoegde klant zijn straf.

lees ook