Groen wil "propere politiek" in Oostende

De partij Groen zal in Oostende alle andere partijen uitnodigen om een manifest te ondertekenen voor een "propere politiek". In de kuststad was er onlangs ophef rond Johan Vande Lanotte nadat het boek "De keizer van Oostende" is verschenen.

Het manifest van Groen heeft volgens lijsttrekker Wouter De Vriendt (foto) echter niets te maken met de zaak-Vande Lanotte. "Wij noemen geen namen", zegt De Vriendt. Wij stellen wel vast dat het imago van de Oostendse politiek de laatste weken is verslechterd. Wij willen dat verbeteren", aldus De Vriendt.

Groen stelde daarom een manifest op met een reeks concrete maatregelen. Alle Groen-kandidaten zullen het manifest ondertekenen. De partij stuurt ook een brief naar alle lijsttrekkers van de democratische partijen met de vraag het manifest mee ondertekenen.

"Wij lanceren een initiatief, niet voor ons alleen maar voor alle politieke partijen", zegt Wouter De Vriendt. "We willen samen iets doen aan het vertrouwen van de mensen in de Oostendse politiek", besluit hij.

lees ook