Marc Ottevaere ruilt Samen voor Groen in Oudenaarde

Marc Ottevaere, die in 2006 nog op de lijst van Samen stond in Oudenaarde, maakt nu de overstap naar Groen. Ottevaere liet twee weken geleden al weten dat hij de laatste maanden van de legislatuur als onafhankelijke in de gemeenteraad zou zitten.

Marc Ottevaere werd in 2006 verkozen op de lijst van Samen, een kartellijst van SP.A en OK (Onafhankelijk Kartel). Omdat de Oudenaardse socialisten besloten om op eigen kracht naar de kiezer te stappen, haakte Ottevaere af. "Ik ben nooit SP.A’er geweest en wens dat ook niet te worden. Ik zat als onafhankelijke in Samen. Aangezien dat niet meer kan, trek ik mijn conclusies", aldus Ottevaere twee weken geleden.

Nu is bekendemaakt dat Marc Ottevaere op 14 oktober op de lijst van Groen zal staan in Oudenaarde. "Ik kon mij inhoudelijk al langer vinden in de standpunten van Groen", licht Ottevaere zijn keuze toe. "Vooral in ons protest rond de omzetting van landbouwgebieden in industriegebied trok ik met de collega's van Groen aan hetzelfde zeel. Het behoud van onze open ruimte is voor mij een politiek speerpunt."

Lijsttrekker van Groen Oudenaarde Elisabeth Meuleman is alvast opgetogen met de komst van Ottevaere. "Marc is al achttien jaar gemeenteraadslid. Hij brengt dus heel wat expertise en ervaring mee", klinkt het.

Marc Ottevaere zet zijn schouders mee onder de lijst en staat op plaats dertig, net voor lijstduwer Rik T'Hooft.

lees ook