Moeder van pester: "Stop de haatmails"

De moeder van het meisje dat vorige week opdook in een filmpje terwijl ze een ander meisje zwaar aan het pesten was, heeft een open brief geschreven. Ze vraagt te stoppen met de haatcampagnes en doodsbedreigingen tegen haar dochter en haar familie. De familie denkt eraan om een klacht in te dienen.

De moeder zegt dat het gedrag van haar dochter niet goed te praten valt. En ze excuseert zich bij het slachtoffer en haar moeder. Eerder had het meisje zelf ook al haar excuses aangeboden aan het slachtoffer.

Toen het filmpje op Facebook werd gezet, kregen de pestende jongeren uit het filmpje heel wat kritiek, misprijzen en zelfs bedreigingen. De bedreigingen aan het adres van het pestende meisje dat te zien is in het filmpje, zijn nog altijd niet gestopt.

"Het gaat over zeer ernstige bedreigingen, over zeer specifieke doodsbedreigingen, bedreigingen om de woning in brand te steken, en bedreigingen om dat meisje fysiek zwaar aan te pakken", zegt de advocaat van het gezin Filip De Reuse.

"Dat zijn niet de lichtste bedreigingen. Als dit blijft duren, zullen wij niet anders kunnen dan verdere gerechtelijke stappen te ondernemen. Dan zal mijn cliënte klacht indienen bij de politie, al dan niet tegen onbekenden wegens bedreigingen."

Het parket van Kortrijk onderzoekt de zaak nog. Het meisje dat te zien is in het filmpje, en het meisje dat gefilmd heeft, zijn alvast van school gestuurd.