Olympische vlam viel bijna in verkeerde handjes

Twee schooljongens zijn erin geslaagd een leger veiligheidsagenten voor schut te zetten door doodleuk even de olympische vlam vast te grijpen. Ze sloegen toe net toen de olympische toorts van eigenaar veranderde.

Op de 45e dag van de rondreis van de olympische vlam was de delegatie neergestreken in de Britse stad Coventry. Door twee jonge grappenmakers is ook de hele wereld daar achteraf getuige van geweest.

"Eigenlijk was het ongelooflijk gevaarlijk", doet een man langs het parcours zijn verhaal. "Die jongens waren nauwelijks groter dan de fakkel zelf en ze hadden zich kunnen verbranden als ze de vlam hadden laten vallen", aldus Brian Ward.

Dat twee schooljongens erin slagen een team van veiligheidsmensen voor schut te zetten, roept vragen op. In totaal zijn 75 mensen verantwoordelijk voor de veiligheid. 35 van hen lopen in een team van drie met de fakkel mee. Ze zijn herkenbaar aan hun grijze T-shirts en korte broeken.

Een woordvoerder van de politie roept iedereen op om niet op de weg te komen die de vlam aflegt. "Het is zowel voor jullie veiligheid als voor de veiligheid van de fakkeldragers", aldus de woordvoerder. Vandaag reist de fakkel van Leicester naar Peterborough en op 27 juli komt het vuur aan in Londen voor de openingsplechtigheid van de Olympische Spelen.

lees ook