Pairon stapt over van Groen naar Stadslijst

Erwin Pairon, gemeenteraadslid voor Groen en voormalige schepen van Ruimtelijke Ordening en Milieu (rechts op foto), krijgt als onafhankelijke kandidaat een plaats op de Stadslijst van de SP.A van burgemeester Patrick Janssens (links) en CD&V. Eerder had Pairon te horen gekregen dat voor hem geen prominente plaats was weggelegd bij Groen.
(Archieffoto)

Patrick Janssens vindt de toetreding van Pairon als onafhankelijke "groene" een versterking van het partij-overstijgende karakter van de Stadslijst. Welke plaats Pairon precies krijgt, werd nog niet bekendgemaakt.

Erwin Pairon zit al bijna achttien jaar in de Antwerpse gemeenteraad en was acht jaar lang schepen. Na de electorale nederlaag van Groen in 2006 verhuisde hij naar de oppositiebanken.

De voorbije legislatuur zat Pairon samen met Freya Piryns voor Groen in de Antwerpse gemeenteraad. Maar in het kader van de verjonging zat er voor hem geen verkiesbare plaats meer in bij Groen.

lees ook