Ryanair opent eerste uitvalsbasis in Nederland

De goedkope Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair stationeert een vliegtuig op de luchthaven van Maastricht. Maastricht Aachen Airport wordt daardoor de eerste operationele basis van Ryanair in Nederland.

Ryanair vliegt nu al naar drie luchthavens in Nederland: Eindhoven, Maastricht en Groningen. De maatschappij had tot nu toe geen vaste operationele basis in Nederland, zoals Charleroi in ons land.

Nu gaat ze één Boeing 737 stationeren op Maastricht Aachen Airport. Dat betekent ook drie nieuwe bestemmingen: Dublin, Londen Stansted en Treviso. Ryanair investeert 70 miljoen euro in de luchthaven van Maastricht en rekent op een kleine 500.000 passagiers per jaar.

Verdere uitbreiding op Maastricht acht Ryanair niet onmogelijk, maar de Ierse maatschappij heeft daarover nog geen concrete plannen bekendgemaakt.