SP.A-Groen Gent voert campagne met publifietsen

Het Gentse kartel SP.A-Groen heeft gisteren zijn nieuwste campagnewapen ingezet: twee publifietsen waarop kandidaten door de wijken zullen toeren. "Het is een bewuste keuze om een toegankelijke campagnevorm te hanteren", aldus Groen-kandidaat Filip Watteeuw.
Van links naar rechts: Filip Watteeuw, Tom Balthazar, Daniël Termont, Sven Taeldeman en Bram Vandekerckhove

Lijsttrekker Daniel Termont (SP.A) en Vlaams parlementslid en Groen-kandidaat Filip Watteeuw stelden de twee publifietsen gisterenmiddag voor. Kandidaten zullen er deze week en ook nog verschillende weken vanaf augustus tot eind september mee door wijken van Gent toeren.

Volgens Watteeuw was de keuze voor de fietsen erg bewust. "Met de publifietsen komen we overal in Gent en leggen we makkelijk contact. Bovendien gaat het om een milieuvriendelijke campagnevorm, het toont het belang dat we hechten aan duurzame oplossingen", aldus Filip Watteeuw.

Op elke publifiets wordt telkens een thema geafficheerd. De basisslogan van het kartel luidt "Gentenaars doen het samen", waarbij het werkwoord naar gang het programmapunt vervangen wordt. Zo kan er bijvoorbeeld "Gentenaars werken samen" of "Gentenaars genieten samen" staan.

Het kartel zal trouwens geen 20 vierkantemeteraffiches gebruiken in de aanloop naar de verkiezingen. "Daarop staat doorgaans een gezicht, terwijl wij met inhoudelijke punten naar de kiezer stappen", klinkt het.

lees ook