Tony Van Parys stopt met politiek

Tony Van Parys, ex-minister van Justitie en gemeenteraadslid voor CD&V in Gent, stelt zich niet meer kandidaat voor de komende verkiezingen. Van Parys werd vorige week benoemd tot lid van de Hoge Raad voor Justitie en die functie is onverenigbaar met een politiek mandaat.

Na een periode van bijna dertig jaar neemt Tony Van Parys dus afscheid van de Gentse gemeenteraad. "Nu ik benoemd ben tot lid van de Hoge Raad voor Justitie, stop ik met gemeenteraadspolitiek", zegt Van Parys in De Standaard. "Dit is het einde van mijn politieke carrière", voegt hij eraan toe.

Tony Van Parys kwam in april 1983 in de Gentse gemeenteraad. Van 1985 tot 2007 zat hij in de Kamer van Volksvertegenwoordigers voor CD&V. In 1988 volgde hij Stefaan De Clerck op als minister van Justitie nadat die zijn ontslag had ingediend na de ontsnapping van Marc Dutroux.

lees ook