Uitgevers van Grunberg gaan samenwerken

De uitgeverijen Nijgh & Van Ditmar en Lebowski Publishers hebben samen de Arnon Grunberg Agency opgericht. Het agentschap zal de wereldwijde belangen van de Nederlandse schrijver Arnon Grunberg behartigen.

De Arnon Grunberg Agency zal zich onder meer richten op de verkoop van vertaalrechten en het organiseren van activiteiten om Grunberg internationaal te promoten.

Het initiatief is opmerkelijk, omdat Nijgh & Van Ditmar en Lebowski Publishers normaal elkaars  concurrenten zijn. Ze hebben allebei verschillende boeken van Grunberg uitgegeven. Volgens het Nederlands Letterenfonds is het internationale agentschap voor een Nederlandstalige auteur een primeur.

Arnon Grunberg is een van de meest gelauwerde Nederlandse schrijver van de voorbije twee decennia. Hij schreef onder meer "Blauwe maandagen", "De joodse messias", "Tirza" en "Huid en haar". Grunberg woont en werkt intussen al jaren in New York in de VS.