"Pairon stapt over uit onvrede met zijn plaats"

Freya Piryns, fractieleider van Groen in de Antwerpse gemeenteraad, reageert verbaasd en teleurgesteld op de overstap van Erwin Pairon naar de Stadslijst van Patrick Janssens en Marc Van Peel. Volgens Piryns stapt Pairon over uit ontevredenheid over zijn plaats op de Groen-lijst.

De Stadslijst, waarmee de SP.A van burgemeester Janssens en CD&V in Antwerpen naar de kiezer trekken, maakte gisteravond bekend dat Pairon, Groen-gemeenteraadslid en voormalig schepen van onder meer Ruimtelijke Ordening en Milieu, als onafhankelijke een plaats krijgt op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.

Volgens Piryns heeft Groen in Antwerpen gekozen voor "een sterke lijst met mensen die veel zin hebben om hun politiek engagement actief in te vullen".

"Het is duidelijk dat Erwin Pairon enkel en alleen overstapt uit ontevredenheid over zijn plaats op die Groenlijst", reageerde Piryns.

"De door hem aangehaalde motivatie hiervoor is ongeloofwaardig aangezien hij tot voor enkele weken nog graag op onze lijst wou staan. Bovendien heeft Pairon zich de afgelopen zes jaar ingeschreven in de wijze waarop Groen haar oppositierol in Antwerpen invulde, met name constructief en opbouwend waar het kan, maar tegelijk kritisch waar het moet", aldus de fractieleider van Groen.

lees ook