"Politiek, het zit in mij van jongs af aan"

De 34-jarige Stijn Van Dingenen wordt lijsttrekker van S&D in Houthalen-Helchteren. S&D is een partij die uit de SP.A ontstond, maar intussen verruimde met leden uit allerlei strekkingen. Ex-burgemeester Jules D'Oultremont duwt de lijst.

Sociaal en Democratisch Houthalen-Helchteren, kortweg S&D, werd in 2006 opgestart door een aantal lokale politici, onder wie oud-burgemeester en gedeputeerde Jules D'Oultremont en gewezen schepenen Olga Van de Vloed en Mady Wiame. De kiem van S&D lag bij de SP.A, maar intussen rekruteerde de partij ook elders.

De lijst wordt op 14 oktober getrokken door Stijn Van Dingenen. Hij is 34 jaar en al sinds zijn 17e politiek actief, maar vooral op de achtergrond. Zo houdt hij al jaren een blog bij over de gemeente. "Ach politiek, het zit gewoon in mij al van jongs af aan. Op een positieve manier elke dag voluit werken aan een betere samenleving in onze gemeente, dat is mijn uitdaging. En als je dat met de nodige nuchterheid, oprechtheid, inzet en de juiste verantwoordelijkheidszin doet, dan lukt dat ook", klinkt het.

Oud-burgemeester en gewezen gedeputeerde Jules D’Oultremont zal de lijst duwen. “Ik heb altijd goede resultaten gehaald als lijstduwer en dat wil ik dit keer graag overdoen. Bovendien vind ik het een goed idee om een jonge, talentvolle kandidaat naar voren te schuiven als lijsttrekker. En dat wordt Stijn Van Dingenen. Heel de S&D-groep staat unaniem achter dat voorstel."

lees ook