Bewoners van woningen in Drogenbos weer naar huis

In Drogenbos mogen de bewoners van de 9 appartementen en 2 huizen aan de Grote Baan terug naar huis. Gisteren werden de bewoners geëvacueerd omdat er barsten in de gebouwen bleken te zitten. Na de evacuatie werden stabiliseringswerken uitgevoerd.

Gisteravond waren ernstige barsten te zien in de woningen en werd meteen beslist om de bewoners te evacueren. De barsten zijn waarschijnlijk veroorzaakt door de bouwput naast de gebouwen omdat die onvoldoende gestabiliseerd zou zijn.

De 12 bewoners van de woningen kregen allemaal onderdak in het nabijgelegen hotel Campanile, maar mogen nu dus terugkeren naar hun woning. De bouwput werd verstevigd en de woningen zijn weer veilig verklaard.

Burgemeester Alexis Calmeyn (Drogenbos Plus) zegt dat hij het er niet bij zal laten. "Wij gaan de architect van de bouwwerf in gebreke stellen met de gemeente als burgerlijke partij. Hij vertelde ons immers dat alles in orde was, maar dat blijkt dus helemaal niet te kloppen."