Brusselse portaalsite over huisvesting gelanceerd

Brussels staatssecretaris voor Huisvesting Christos Doulkeridis heeft een centrale website over huisvesting in de hoofdstad gelanceerd. Zowel Brusselse huurders als eigenaars kunnen er terecht voor de nodige informatie.

Doulkeridis had aan het begin van zijn legislatuur beloofd werk te maken van een gewestelijke portaalsite. "Tot op heden, beschikte het Brussels Gewest nog niet over een officiële en allesomvattende internetsite over huisvesting die als referentie kon dienen", meldt de staatssecretaris. De informatie was verspreid en gebruikers konden niet altijd even gemakkelijk vinden wat ze zochten.

Daar is nu een einde aan gekomen. De website www.huisvesting.irisnet.be is speciaal ontwikkeld om Brusselaars op een snelle en efficiënte manier aan informatie te helpen.  Ze kunnen er terecht voor hun vragen over huren, kopen en verkopen, renoveren en bouwen, energiepremies en nog veel meer.

De eerste drie maanden is de website in een evaluatiefase en kunnen gebruikers opmerkingen en suggesties achterlaten.