Bungeneers geen kandidaat meer in Antwerpen

Luc Bungeneers, schepen van Financiën in Antwerpen, trekt zich terug als kandidaat voor Open VLD bij de komende verkiezingen. Dat zegt hij in een open brief aan de Merksemse leden van Open VLD, die er afgelopen weekend nog voor zorgden dat de Antwerpse ontwerplijst werd afgekeurd.

Luc Bungeneers ligt al een tijdje overhoop met de partijleiding over de lijstvorming voor de verkiezingen. Bungeneers vroeg in Antwerpen de tweede plaats op de lijst, maar die kreeg hij niet van Annemie Turtelboom.

Afgelopen weekend werd de ontwerplijst van lijsttrekster Turtelboom massaal weggestemd door de leden van Open VLD in het district Merksem, waar Bungeneers een grote aanhang heeft. De lijst werd afgekeurd en daarom volgt dit weekend een nieuwe stemronde.

"De leden hebben op een democratische en overtuigende manier hun waardering voor mijn werk duidelijk gemaakt", luidt het in een open brief van Bungeneers gericht aan Open VLD Groot-Antwerpen. "Ik wil dan ook alle leden daarvoor oprecht bedanken."

"Helaas krijg ik diezelfde waardering niet van de Open VLD-top", gaat Bungeneers verder. "Aangezien ik steeds het belang van de partij vooropgesteld heb en ik volgens de Open VLD-top hét probleem ben in Antwerpen, wil ik ook nu consequent zijn en mij terugtrekken als kandidaat op de lijst."

Bungeneers doet dat naar eigen zeggen met opgeheven hoofd. Hij zegt wel lid te blijven van Open VLD. Wat hij na het einde van zijn schepenambt in oktober zal doen, weet hij nog niet.

lees ook