Eeneiige tweeling op verschillende lijsten

De eeneiige tweeling Danny en Ronny Puyneers (44) doet op 14 oktober voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. De twee broers staan wel op twee verschillende lijsten. Danny Puyneers staat op de N-VA-lijst in Tienen en Ronny Puyneers op die van Open VLD in Linter.

De twee broers komen eigenlijk uit een liberale familie, maar toch koos Danny Puyneers in Tienen voor de N-VA. “Ik kon me niet vinden in het partijprogramma van Open VLD in Tienen”, zegt hij. “En daarom heb ik voor Bart De Wever gekozen.”

Broer Ronny Puyniers houdt echter wel vast aan het liberale gedachtengoed. Hij staat op 14 oktober op de lijst van Open VLD in Linter.

Toch zorgt de keuze voor verschillende partijen niet voor wrevel tussen de twee broers. “Voor ons zijn het de mensen die tellen, niet de partijkleur”, klinkt het. Danny Puyneers geeft wel toe dat er soms hevig gediscussieerd wordt tijdens een familiefeest. “Ik plaag mijn broer graag”, zegt Danny. “Ik heb voor Bart De Wever gekozen en hij voor Open VLD. Het is toch duidelijk wie gaat winnen”, besluit Puyneers.

lees ook