Eenmanspartijen schieten uit de grond in Assenede

Eerder deze week werd al bekend dat de 81-jarige kunstenaar Pim De Rudder met zijn eenmanspartij mus-coku naar de kiezer trekt in Assenede. Hij is echter niet alleen, want ook oud-gemeenteraadslid Alex Van Wynsberghe (foto) is van plan een eenmanslijst in te dienen.

"Oorspronkelijk waren Pim De Rudder en ik van plan om iets samen te doen", zegt Alex Van Wynsberghe. "Maar aangezien De Rudder eigenlijk maar één programmapunt heeft, zijn we van dat idee afgestapt."

De 81-jarige kunstenaar Pim De Rudder richtte onlangs de partij mus-coku op, en kreeg de goedkeurende handtekening van CD&V-lijsttrekker Trees Van Eykeren. De Rudder wil maar één ding verwezenlijken in Assenede: van het oude gemeentehuis een museum maken voor constructieve kunst.

De partij LeF (Links en Fier) van oud-SP.A-gemeenteraadslid Alex Van Wynsberghe wil daarentegen een volwaardig alternatief bieden voor het huidige beleid in Assenede. Van Wynsberghe wil met zijn eenmanspartij onder meer het personeelsbeleid aanpakken. "Maar een van mijn belangrijkste doelstellingen is het consolideren van de fusie van de gemeente in 1976", voegt Van Wynsberghe eraan toe. "Naar mijn gevoel is dat nog steeds niet verwerkt in Assenede".

Van Wynsberghe is ook een grote voorstander van het voorstel van Pim De Rudder om het oude gemeentehuis om te bouwen tot een museum. "Ik steun zijn idee voor 100 procent", laat Van Wynsberge weten.

De Rudder had aan de stem van aftredend gemeenteraadslid Trees Van Eykeren van CD&V genoeg om door te zetten met zijn eenmanslijst. Van Wynsberghe wil het echter anders aanpakken. "Ik kan ook de steun krijgen van een aftredend gemeenteraadslid, maar ik wil niet voor de gemakkelijkste weg kiezen" zegt hij. Van Wynsberghe verzamelde tot nog toe een 20-tal handtekeningen en heeft er dus nog zeker 30 nodig. "Maar de campagne is nog maar net op gang getrapt, ik kom er zeker wel!", klinkt het zelfzeker.

lees ook