Het is officieel: zeemeerminnen bestaan niet

In een ongewone verklaring heeft de Amerikaanse overheid ontkend dat zeemeerminnen bestaan. Die ontkenning was nodig omdat tal van mensen een fictief televisieprogramma op Discovery Channel voor waar hadden aangenomen.

Het was de National Ocean Service (NOS) dat met het bericht naar buiten kwam. Zij kregen verschillende vragen over zeemeerminnen nadat televisiezender Discovery Channel een fictief programma over de wezens had uitgezonden. Veel mensen dachten blijkbaar dat het om een documentaire ging.

"Een bewijs van het bestaan van zeemeerminnen is nooit gevonden", zegt Carol Kavanagh, een woordvoerster van de NOS . "Afbeeldingen en verhalen van zeemeerminnen komen voor in de mythologie en in verhalen van over de hele wereld. Maar het is en blijft fictie."

De National Ocean Service heeft de verklaring op haar educatieve website, Ocean Facts, geplaatst. "De verklaring is geschreven op basis van algemene bronnen omdat we zelf geen wetenschappelijk zeemeerminprogramma hebben", zegt Kavanagh  tegen de BBC

lees ook