Mechelaars willen een leefbare woonstad

De Mechelaar wil de komende jaren een leefbare woonstad met een ruim cultureel aanbod, een aantrekkelijk handelscentrum en veel aandacht voor veiligheid, netheid, kwaliteitsvol groen en fietscomfort. Dat blijkt uit een rondvraag die de stadslijst van burgemeester Bart Somers heeft uitgevoerd.

Voor de derde keer al vond het Groot Mechels Referendum van de stadslijst vld-groen-m+ plaats. Bijna 3.000 Mechelse gezinnen hebben deelgenomen aan de rondvraag, een recordaantal.

"Nergens in Vlaanderen werken zoveel mensen aan de opmaak van een verkiezingsprogramma", zegt burgemeester Bart Somers. "Alle goedgekeurde stellingen zullen onverkort opgenomen worden in het programma van de Mechelse stadslijst met de ambitie om ze ook uit te voeren als de kiezer ons de kans geeft."

Volgens vld-groen-m+ werden trouwens alle voorstellen door de meerderheid goedgekeurd, op één na.

lees ook