N-VA maakt kandidaten op kartellijst bekend

Het is al langer bekend dat in Berlaar CD&V en de N-VA opnieuw als kartel naar de kiezer trekken. De lijst wordt getrokken door burgemeester Walter Horemans (CD&V). Ook de N-VA heeft nu enkele kandidaten bekendgemaakt.

De N-VA laat weten dat haar schepen Jan Hendrickx (49) op de derde plaats zal staan. Aftredend gemeenteraadslid Nadine Boekaerts (47) en secretaris Maria Vervloet (65) krijgen ook een plaats op de lijst. Ondervoorzitter Christophe De Backere (25) wordt als lijstduwer uitgespeeld.

"Ik ben me bewust van het feit dat ik door mijn jeugdige leeftijd niet meteen een doorsneelijstduwer ben, maar hoop via deze zichtbare plaats een mooie campagne te kunnen voeren. Ik wil als jongere mee wegen op het gemeentelijk beleid na 2012", zegt Christophe De Backere.

Christophe De Backere (foto) staat ook op de vijfde plaats op de lijst voor de provincieraadsverkiezingen. De Backere studeerde politieke wetenschappen en rechten aan de KU Leuven en start weldra als advocaat aan de balie in Brussel. Hij is voormalig groepsleider van de Heikantse Chiro en lid van het arrondissementeel bestuur van de N-VA.

Chris Van Rompaey

lees ook