N-VA vervangt haar lijsttrekker in Bredene

Wissel van de wacht bij de N-VA in Bredene. Niet Kris Opdedrynck, maar voorzitter Erwin Poppe zal de lijst trekken voor de verkiezingen voor de gemeenteraad in de kustgemeente. Opdedrynck zal wel op de provinciale lijst staan.

Volgens Erwin Poppe is de beslissing genomen in overleg met het  bestuur van het arrondissement van de partij. Opdedrynck, die een bedrijf heeft met maatschappelijke zetel in Oostende, zou een grotere naamsbekendheid hebben bij het kiespubliek in het arrondissement.

De N-VA werd pas begin vorig jaar opgericht in Bredene. Daarbij werden volgens Poppe enkele moeilijke beslissingen genomen. Of het vertrek van Kris Opdedrynck hiermee te maken heeft, is niet meteen duidelijk. Opdedrynck was niet bereikbaar voor een reactie.

Eerder haakte ook al Lieve Destickere af voor de tweede plaats. Zij is de moeder van Eva Vandemeulebroucke, die op haar beurt eerder al was afgehaakt.

lees ook