Open VLD met jonge lijst naar de kiezer in Evergem

In Evergem heeft Open VLD-lijsttrekker Vicky Van Hyfte 30 van de 31 namen bekendgemaakt van de kandidaten die op 14 oktober deelnemen aan de verkiezingen. De gemiddelde leeftijd van de lijst is 38 jaar. 13 kandidaten zijn jonger dan 35 jaar, 18 kandidaten jonger dan 40 jaar.

Open VLD staat met 4 van de 31 zetels niet erg sterk in Evergem. De voorbije drie jaar heeft de partij zich grondig vernieuwd. Gemeenteraadslid en parlementair medewerker Vicky Van Hyfte, zelf nog maar 32, is de nieuwe kopman(vrouw).

Tijdens de voorstelling van de kandidaten benadrukte ze erg hard de jonge leeftijd. Gemiddelde leeftijd is 38 jaar. De jongste kandidaat is Seppe Segers, een student van 21.

Van Hyfte: "Vele partijen nemen jeugd als prioriteit op in hun programma. Jammer genoeg moeten we vaststellen dat de jongeren ondervertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad. Politiek is een samenverhaal. Iedereen is specialist van zijn of haar eigen situatie. Daarom hebben wij getracht ervoor te zorgen dat wij op onze lijst kandidaten aanbieden die kunnen zorgen voor diversiteit in de gemeenteraad (en liefst ook in het schepencollege). Wij hebben reeds de jongste fractie en ik ben ervan overtuigd dat wij nu ook de jongste lijst kunnen voorstellen."

lees ook