Piloten neergehaalde Turkse straaljager gevonden

Het Turkse leger zegt dat de lichamen van de 2 piloten die in het vliegtuig zaten dat onlangs werd neergehaald door Syrië, gevonden zijn. De lichamen moeten nog geborgen worden. Sinds het incident is de spanning tussen beide landen te snijden.

Het leger was al sinds het incident op 22 juni op zoek naar de lichamen van de piloten. Omdat het toestel net voor de Syrische kust in het water was beland, werd een gespecialiseerd Amerikaans schip ingezet om de lichamen te lokaliseren.

De Turkse straaljager werd 2 weken geleden neergehaald door het Syrische leger. Syrië benadrukt dat het toestel boven het Syrische luchtruim vloog. Maar volgens de Turken bevond het gevechtsvliegtuig zich in het internationale luchtruim.

Sinds het incident leven beide landen op gespannen voet. De Turken spraken na de aanval harde taal tegen buurland Syrië en stuurden kort daarop extra troepen en luchtafweer naar de Syrische grens. Het kwam op verzoek van Turkije zelfs tot een spoedzitting van de NAVO, waarbij het bondgenootschap de aanval van Syrië formeel heeft veroordeeld.