Tom Cruise is de best betaalde acteur

Tom Cruise is de best betaalde acteur van het afgelopen jaar. Hij staat bovenaan het lijstje dat zakenblad Forbes elk jaar opstelt. Tussen mei 2011 en mei 2012 heeft hij ruim 59 miljoen euro verdiend.

Cruise werd gisteren 50 en kwam vorige week in het nieuws omdat zijn echtgenote Katie Holmes de scheiding heeft aangevraagd.

Leonardo DiCaprio (37), die vorig jaar op 1 stond in de lijst, is naar nummer 2 gezakt. Die positie deelt hij met komiek Adam Sandler (45). Beide heren hebben het afgelopen jaar bijna 30 miljoen euro verdiend.

Tom Cruise was het afgelopen jaar te zien in "Mission: Impossible - Ghost protocol". Wereldwijd heeft de film al 547 miljoen euro opgeleverd.

Intussen heeft Paramount Pictures ook de trailer gelanceerd voor een nieuwe film met Cruise "Jack Reacher", die op 21 december uitkomt in de VS. "Tom is een echte filmster voor de juiste redenen", laat de studio weten. "Hij is een zeer getalenteerde acteur en zijn films entertainenen miljoenen fans. Zijn kracht om een fantastische film te maken is wat de filmfans uiteindelijk zullen onthouden."

Cruise is bekend van films als "Valkyrie", "War of the worlds", "Magnolia", "Eyes wide shut", "Jerry Maguire", "The firm", "Rain man", "Cocktail" en "Top gun".