Twee Kamerleden stappen uit partij Wilders

In Nederland zijn twee Kamerleden uit de partij van Geert Wilders gestapt. Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven zaten al ruim 10 jaar in de Kamer. Volgens hen heeft Wilders over alles het laatste woord in de partij. Ze kunnen zich ook niet vinden in het nieuwe verkiezingsprogramma van de PVV.

De verkiezingscampagne van Geert Wilders neemt een moeilijke start, nu twee Kamerleden onverwacht zijn partij verlaten. Het vertrek heeft Wilders zichtbaar verrast. Hernandez liet via twitter aan Wilders weten dat hij uit de PVV stapt, Kortenoeven deed dat via sms. "We imiteerden zo de stijl van communiceren van Wilders zelf", verklaarden ze.

De twee pikken het niet langer dat Wilders alles beslist. "Alles draait rond Wilders", lieten Kortenoeven en Hernandez weten.

Het verkiezingsprogramma zou volgens hen niet in de PVV-fractie besproken zijn. Wilders noemt dat "complete onzin". "We hebben het uitgebreid - niet op een half uurtje - besproken. Ons programma is ten dele onuitvoerbaar zolang we in de Europese Unie zitten", reageert Wilders.

Volgens de twee Kamerleden heeft Wilders ook zonder overleg binnen de partij in april de stekker uit de besparingsonderhandelingen getrokken, waardoor de regering viel.