Twee naamgenoten op Open VLD-lijst Liedekerke

Eind april werd al bekendgemaakt dat Patrick Asselman, ondervoorzitter van Open VLD in Liedekerke, de lijst zal trekken op 14 oktober. De Liedekerkse Open VLD vond alvast een originele manier om op te vallen, want ook helemaal onderaan de lijst staat Patrick Asselman.

Lijsttrekker Patrick Asselman (53) en lijstduwer Patrick Asselman (52) zijn geen familie van elkaar, maar wel goede vrienden sinds hun jeugd. "Ik denk dat we elkaar al zeker 35 jaar kennen", laat de lijsttrekker weten.

Dat de naamgenoten lijsttrekker en -duwer zijn van Open VLD in Liedekerke, is alvast geen toeval. "Het is een stunt", aldus Asselman. "Maar de andere Patrick is ook een goede kandidaat", verwijst hij naar de lijstduwer.

Volgens lijsttrekker Asselman zal de situatie niet voor verwarring zorgen op 14 oktober. "Wij zullen met onze tweede voornaam op de lijst staan", zegt hij. "Ik zal als Patrick Alfons Asselman op de lijst staan en de lijstduwer als Patrick Bernard Asselman." En als dat nog voor verwarring zou zorgen, heeft de lijsttrekker een oplossing. "Dan moeten de mensen maar voor ons allebei stemmen."

Om de verwarring compleet te maken, is er ook nog een derde bekende Patrick Asselman te vinden in de gemeente Liedekerke. De oud-voetballer en voetbaltrainer is zelfs een neef van de lijstduwer. Schepen Hugo Asselman (CD&V) is dan weer een achterneef van de lijsttrekker.

lees ook