Vijf doden bij gijzeling in Duitsland

In Karlsruhe, in het westen van Duitsland, zijn 5 mensen omgekomen bij een gijzeling na een huisuitzetting. Zowel de gijzelnemer als 4 gijzelaars zijn dood teruggevonden.

De gijzeling begon vanmorgen toen een deurwaarder een man uit zijn woning wilde zetten. Onder de gijzelaars waren de gerechtsdeurwaarder die de man uit zijn appartement moest zetten, een slotenmaker en een sociaal assistent. Eerder had hij ook al zijn vriendin vermoord, zij was de eigenares van de flat.

De politie viel de woning uiteindelijk binnen en trof daar de gijzelnemer en de gijzelaars dood aan. Een van de gijzelaars werd al vrij snel gedood door de man. Later volgden de andere gijzelaars en uiteindelijk schoot de gijzelnemer zichzelf dood. De politie had geprobeerd contact te maken met de gijzelaar maar dat was niet gelukt.