Zeehond schuilt op kantoor voor de regen

Al enkele dagen staan de hemelsluizen in Nieuw-Zeeland helemaal open. Mens en dier proberen zo goed mogelijk te schuilen voor de neerslag. Een zeehondje zocht en vond zijn droge schuilplaats op kantoor.

Het dier had te weinig tijd om nog veilig terug de zee in te glippen, waardoor de keuze voor de stad de enige mogelijke optie was. Op 200 meter van de haven vond de zeehond de perfecte schuilplaats bij een kantoor. Het zoogdier kroop de kantoorruimte binnen en bleef daar vervolgens doodleuk liggen.

De manager van het bedrijf kan wel lachen met de situatie. "Het beestje is braaf, maar hij kan af en toe flink blaffen en ons achtervolgen", zegt Neil Fieldsend voor de camera van 3News.

De zeehond was overigens niet het enige dier dat het water voor de stad had ingeruild. Toen het bedrijf de dierentuin belde om de zeehond op te komen halen, bleken de medewerkers van de zoo te druk in de weer met het opsporen van een verdwaalde zeeleeuw.

lees ook