38-jarige advocaat trekt N-VA-lijst in Bertem

N-VA Bertem heeft haar lijsttrekker en -duwer bekendgemaakt. Trekker is de 38-jarige advocaat Joris Fonteyn. Hij koos naar eigen zeggen voor de politiek vanuit een duidelijke Vlaamse reflex. "Als partij die in Bertem voor de eerste keer afzonderlijk naar de kiezer trekt, willen wij een geloofwaardig en betrouwbaar alternatief aanbieden", luidt het.

Met Joris Fonteyn, Karin Baudemprez en Anja De Herdt zegt de partij voluit voor nieuwe gezichten te kiezen, maar "zonder de ervaring uit het oog te verliezen".

Joris Fonteyn (38) uit Bertem trekt de lijst. Hij is een advocaat met Limburgse roots, die zich na zijn studies rechten in Bertem vestigde.

Hij koos naar eigen zeggen voor de politiek vanuit een duidelijke Vlaamse reflex. De keuze voor de N-VA lag voor hem voor de hand. “De N-VA is een partij die zonder compromissen de belangen van alle Vlamingen verdedigt.”

Op de tweede plaats staat Karin Baudemprez (40) uit Leefdaal. Zij is ingenieur in een KMO in Tienen en is actief binnen het oudercomité van de gemeentelijke basisschool in Leefdaal. “Omdat de verandering in de eigen straat begint, wil ik me in mijn eigen gemeente inzetten voor een efficiënter bestuur.”

De ervaring binnen de afdeling wordt geleverd door Ludo Croonenberghs (70) uit Leefdaal, die op de derde plaats zal  staan, en door lijstduwer en huidig gemeenteraadslid Raf Van der Donckt (73) uit Bertem.

De top vier van de lijst wordt vervolledigd door Anja De Herdt (37) uit Bertem. Zij is een moeder die ervoor gekozen heeft om thuis te blijven, en ze is actief in de oudervereniging en de schoolraad van de gemeentelijke basisschool in Bertem.

lees ook