"De nieuwe Carla Bruni is gearriveerd!"

Met treurnis in het hart nam het publiek enige tijd geleden afscheid van de Franse first lady Carla Bruni, nadat Nicolas Sarkozy de presidentsverkiezingen verloren had. Maar een opvolgster liet niet lang op zich wachten. De redding kwam van een voormalig lief ogend zangeresje en soapsterretje uit Mexico: Angelica Rivera, wellicht de nieuwe first lady van Mexico. "En ze heeft alvast één voordeel: haar man is veel knapper dan die van Bruni", klinkt het.
Rivera in een van haar tv-rollen als soapactrice

Tegenkandidaat Lopez Obrador mag dan nog roet in het eten willen gooien, voor Enrique Peña Nieto verandert het hertellen van de stemmen voorlopig weinig: hij beschouwt zich als winnaar van de Mexicaanse presidentsverkiezingen en wordt dus de volgende president van Mexico. "Met de perfecte manier om de Mexicanen hun dagdagelijkse problemen te doen vergeten aan zijn zijde", wordt er vaak spontaan aan toegevoegd.

"Rivera ziet eruit alsof ze een "touch of glamour" aan het presidentschap gaat toevoegen", schreef Daily Mail. Want glamour is haar niet vreemd. Ze startte haar carrière als fotomodel, trad op in reclamespots, zong alleen of naast Ricky Martin om uiteindelijk sexy poses aan te nemen in diverse soapseries.

Haar succes groeide en omschrijvingen als "een huid die lijkt gekust te zijn door de warme zon", "haar lange krullende bruine lokken" en "haar erotische, sensuele stijl" waren schering en inslag in de plaatselijke media.

Na haar huwelijk met Peña Nieto in 2010 (zie kleine foto) begon de nu 41-jarige Rivera zich een soberdere stijl aan te meten. Maar dat ze bijgedragen heeft tot het succes van haar man staat volgens diverse politieke analisten buiten kijf. Sommigen vermoeden zelfs dat het huwelijk enkel tot stand kwam om Peña Nieto ook uitgebreid in de Mexicaanse tabloids aan bod te laten komen.

En dat is hem duidelijk gelukt. Maar niet iedereen in Mexico blijkt overtuigd over de capaciteiten van het presidentskoppel. Zo omschreef de website Latin Gossip hun overwinning als: "Proficiat. Mexico heeft nu ook royalty!" Mamas Latinas schreef dan weer: "Sommigen in ons land dachten dat we op zoek waren naar een Prom King en Queen."

De verwachtingen van de modewereld zijn dan weer hooggespannen en de vergelijkingen met Bruni zijn hoopvol. Al zijn internationale media ervan overtuigd dat Rivera één groot voordeel op Bruni heeft: ze is getrouwd met een man die er beter uitziet dan Sarkozy. Zo werd Peña Nieto tijdens de verkiezingscampagnes bijvoorbeeld door opposanten meer looks dan brains toegedicht. Een opmerking waarover Sarkozy zich alvast nooit zorgen heeft moeten maken.

Angelica Rivera is in ieder geval een naam om te onthouden, zeker door de andere first ladies waar ook ter wereld.

lees ook