"Gewapend met mes en opvallende decolleté"

Het was niet eens zo’n spectaculaire diefstal, maar de beelden van de rondborstige dievegge met diepe decolleté gingen de wereld rond. Ze kreeg al snel de bijnaam "Buxom Bandit", omdat ze haar boezem zonder schroom aan de uitbater die ze overviel én aan de wereld via de beveiligingscamera’s toonde. Intussen wordt er op grote schaal naar de mooie blonde gezocht.

Volgens diverse media zouden agenten zich vrijwillig aanbieden om de rondborstige dame op te sporen en, wellicht nog liever, in de handboeien te slaan. Want dat is uiteindelijk de bedoeling. "Er waren immers verschillende bedreigingen aan het adres van de uitbater en ze is gevlucht met een kleine som geld", aldus een woordvoerder van de politie van Queensland aan Channel 9 News. De uitbater kwam er met de schrik vanaf.

De Australische en internationale media geven intussen een eigen subjectieve weergave van de feiten, steeds met een grappige ondertoon:

- "Ze zal het moeilijk hebben zich anoniem te verplaatsen, vooral door de outfit die ze droeg. Op onze stranden zijn er veel onthullende kleren te zien, maar een dief in dergelijke outfit, nee, die heb ik nog nooit gezien. De politie noemt haar kledingkeuze "interessant". De man die beroofd werd was ietwat traag, wellicht was hij afgeleid. Wie kan hem dat kwalijk nemen?" (het ochtendprogramma Sunrise on 7)

- “De Australische politie kijkt maar al te graag uit naar de “Buxom Bandit”. Wanneer je een tankstation berooft, dan is het niet alleen een goed idee om je gezicht te bedekken, maar ook je grote, zware borsten. Bovendien bewees ze dat blonde haren en grote borsten opnieuw leiden tot de notie van domme blondjes." (Manolith)

- "De vrouw deed weinig om haar identiteit te verbergen." (ABC 7)

- "Australische politieagenten staan in de rij om de zaak-"Buxom Bandit" te onderzoeken. Want zij is de verdachte die iedere viriele agent op de hielen wil zitten. Wanneer ze uiteindelijk zal gearresteerd worden, zal een borstonderzoek zeker helpen in dit dossier." (Daily Mail)

- "Ze was gewapend met een mes en, ja, een diep uitgesneden bloes." (Iafrica)

Het voorval heeft intussen ook een animatieversie gekregen (zie kleine foto).

Gisteren werd de man die op "Buxom Bandit" wachtte om met haar na de diefstal weg te rijden, door de politie opgepakt. In de auto zaten nog 3 andere passagiers. Hij zou volledige bekentenissen hebben afgelegd.

Volgens de man van 22 was de diepe decolleté geen toeval. Volgens zijn verklaringen in het politierapport zou de vrouw voor de diefstal gezegd hebben dat ze de uitbater van middelbare leeftijd "iets om naar te kijken" zou geven. Het mes kreeg ze van een van de medepassagiers.

De vrouw is nog steeds op vrije voeten.

lees ook