Actrice Marijke Pinoy kandidaat Groen Evergem

Marijke Pinoy, de actrice die meespeelde in onder meer "De smaak van De Keyser", "Wittekerke" en "Ben X", staat als kandidaat op de lijst van Groen in Evergem. Ze wil geen mandaat, maar vindt het belangrijk dat ze "haar verbondenheid met het gedachtengoed van Groen" kan uiten.

Het is niet de eerste keer dat Pinoy op een lijst van Groen staat, ze heeft ook al deelgenomen aan de Vlaamse en de federale parlementsverkiezingen. Ook toen zonder een mandaat te ambiëren.

"Ik sta op de lijst om via de culturele sector mijn verbondenheid met het gedachtengoed van Groen te uiten", vertelt Pinoy in Het Nieuwsblad. "Als mijn deelname aan de verkiezingen Groen een zetel meer oplevert, zou dat fantastisch zijn".

Groen Evergem heeft zeven speerpunten opgesteld waar ze de kiezer mee wil overtuigen. Dat is onder meer ijveren voor meer openbare ruimte, aandacht voor jongeren en jeugd zonder de senioren te vergeten, duurzaamheid, gezondheid, cultuur en aandacht voor kansarmen in Evergem.

lees ook