Binnenschip gekapseisd op Leuvense vaart

Op de Leuvense Vaart ter hoogte van Wilsele is vanmorgen een binnenschip gekapseisd, waardoor het scheepvaartverkeer onderbroken is. Er viel één lichtgewonde.

Het binnenschip lag in Wilsele ter hoogte van de Schuiteniersbrug en moest daar een lading stenen leveren. Bij het lossen is die lading beginnen schuiven in de richting van de kade waardoor het schip kapseisde. De arbeider die de stenen aan het lossen was, kreeg een klap tegen het hoofd en raakte lichtgewond.

Het schip ligt nu tegen de kade. De schipper heeft water, dat tijdens het kapseizen in de boot was binnengelopen, weggepompt terwijl er ook water in de boot gepompt werd aan de tegenovergestelde zijde van het deel dat naar beneden was gezakt door het gewicht van de stenen. Met zwaar materieel van de bouwfirma werden tegelijkertijd de stenen van het schip gehaald om het gewicht te verminderen.

Omstreeks 12.15 uur werd het lossen van de lading van het schip beëindigd. De boot ligt nu weer bijna stabiel. De schade aan het schip lijkt beperkt. Er liep geen olie of diesel uit de gekapseisde boot. De zeevaartpolitie zal later op de dag de boot aan een grondige inspectie onderwerpen. Daarna zullen de stenen die in het water terecht gekomen zijn verwijderd worden, zodat het scheepvaartverkeer opnieuw veilig kan verlopen.