Eerste asielzoekers aangekomen in Borlo

In Gingelom zijn de eerste asielzoekers toegekomen in de voormalige rijkswachtkazerne van Borlo. De afgelopen weken was veel protest ontstaan van de buurtbewoners tegen de plannen van Fedasil om 40 asielzoekers onder te brengen in Borlo.

Vanmorgen zijn vijf asielzoekers aangekomen in Borlo, het gaat om twee gezinnen. Ze verblijven niet in de rijkswachtkazerne zelf, maar in de conciërgewoning. De gemeente moet de vergunningen voor het gebruik van de kazerne nog goedkeuren.

De plannen veroorzaakten protest bij de buurtbewoners de afgelopen weken. Ze waren vooral boos omdat ze niet op voorhand werden ingelicht.

"Moesten er meer gezinnen komen dan heeft de burgemeester ons beloofd de politie langs te sturen om een pv op te stellen. Het is een eensgezinswoning en hier mag duidelijk maar één gezin opgevangen worden", aldus buurvrouw Wendy Croes die de asielzoekers zag toekomen.