Europese drugshandel verliep via E411

Door een internationale samenwerking van de politie zijn vijf mensen opgepakt die de kopstukken zouden zijn van een groot Europees netwerk van heroïnehandel. Eén man werd opgepakt in ons land, de vier anderen werden in Nederland gevat.

Zowel de Belgische, Nederlandse als Franse politie zijn bij het onderzoek betrokken. Het onderzoek begon in Frankrijk, met de arrestatie van een aantal lokale drugshandelaars in de departementen Meurthe-et-Moselle en Vogezen.

De politie van Nancy zocht daarop contact met haar collega's in Aarlen. Die ontdekten dat de drugs die in Frankrijk en België geleverd werden, afkomstig waren uit Nederland. De drugshandel zou vooral langs de E411 tussen Brussel en Luxemburg verlopen zijn.

Naast de arrestaties werden bij huiszoekingen in Antwerpen en Rotterdam ook zes kilogram heroïne, 250.000 euro cash geld en zeven voertuigen in beslag genomen.