Ex-districtsvoorzitter Ekeren op lijst in Brasschaat

Open VLD in Brasschaat heeft de lijst voorgesteld voor de verkiezingen in oktober. De 1e schepen van de gemeente, Myriam Van Honsté, trekt de lijst. Opvallende nieuwkomer is Christophe Thomas, de voormalige districtsvoorzitter van Ekeren. Hij heeft de 4e plaats op de lijst.

Thomas (40) was vijftien jaar politiek actief in Ekeren. Hij was eerst zes jaar voorzitter van het district en sinds 2007 districtsschepen van Begroting, Openbare Werken en Sport.

Vorig jaar nam hij ontslag uit die functies omdat hij met zijn gezin verhuisde naar Brasschaat. Daar krijgt hij nu de vierde plaats op de lijst. "Een aanwinst voor onze afdeling en lijst", aldus lijsttrekker Van Honsté.

De ploeg schuift budgettaire discipline naar voor als belangrijkste programmapunt. “De crisis heeft ook zijn impact op de gemeenten, Brasschaat als “rijke” gemeente ontsnapt daar niet aan”, klinkt het. "Een slankere en fittere gemeente is dus nodig".

lees ook